Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
> Kezdőlap >

Hogyan válasszunk fogkefe pótfejet?

Hogyan válasszunk fogkefe pótfejet? Az elsődleges és legfontosabb szempont, hogy az általunk forgalmazott ultrahangos készülékekhez kizárólag emmi®-dent márkájú fogkefefejet párosíthat. Nincs utángyártott, más cég által gyártott kompatibilis fogkefefej, ami egyezne az emmi®-dent vagy emmi®-pet készülékekkel.

Ha Ön egy emmi®-dent ultrahangos fogkefe boldog tulajdonosa, esetleg éppen most vásárolja meg első ilyen készülékét, amihez további pótfejeket szeretne beszerezni, a következő szempontokat kell figyelembe vennie:

1.       A legfontosabb: A fogkefe készülék és fej csatlakozási kialakítását figyelembe véve, két típust különböztethetünk meg. (Igen kettőt, mivel a Metallic és Professional 2.0 készülékek azonos fejekkel működnek.) Az egyik a négy érintkező tüskével kapcsolódó fej. Ez a fejtípus a Platinum fogkefékhez (és csakis azokhoz) használható. Itt az érintkező tüskék a fogkefefejben találhatók, a készülékben pedig a fogadó lyukak láthatók. A két érintkező tüskével csatlakozó fogkefe fejek, a Metallic készülékekhez, a 2022-ben megjelent GO készülékekhez, illetve a korábban árusított, de kereskedelmi forgalomban már nem kapható Professional 2.0 fogkefékhez felelnek meg. Ezeknél a fogkeféknél az érintkező tüskék a készüléken találhatók, a fejekben pedig a fogadó lyukak vannak kialakítva.

 

GO fogkefefej emmi®-dent Metallic ultrahangos fogkefe pótfej    emmi®-dent Professional 2.0 ultrahangos fogkefe pótfej emmi®-dent Platinum ultrahangos fogkefe pótfej
 

 

Természetesen az teljesen mindegy, hogy egy Platinum vagy Metallic készülék milyen színben vagy szettben kerül forgalomba, minden esetben a fenti szempontok, azaz az érintkező tüskék száma a meghatározó.

2.       Ha sikeresen beazonosítottuk a készülékünk típusát, jöhet a felhasználói igények szerinti fejválasztás. Eldönthetjük, hogy felnőtt vagy gyermek számára vásároljuk-e a fejet? A felhasználó visel-e fogszabályzót? Esetleg mennyire rendezett a fogsora?

 

Normál felnőtt fogkefe pótfej emmi®-dent ultrahangos fogkefékhez  Hullámos sörtéjű fogkefe pótfej emmi®-dent ultrahangos fogkefékhez  Gyermek méretű fogkefe pótfej emmi®-dent ultrahangos fogkefékhez  Fogszabályzóhoz használható fogkefe pótfej emmi®-dent ultrahangos fogkefékhez

 

3.       Gazdaságossági szempontok: Gyártói ajánlás szerint, 3 havonta szükséges fogkefe fejet cserélnünk egy készüléken. (Ez különösebb magyarázatot nem igényel, 3 hónap alatt egy fej szennyeződik, elhasználódik, a sörtén eldeformálódhatna…)
Egy családon belül akár több személy is használhatja ugyanazt a fogkefét, természetesen ki-ki a saját fogkefe fejével. A fentiek figyelembe vételével, érdemes lehet „4”-es jelölésű fejeket választani, ami a típus betűjele mellett pl „E” a csomagban található termékszámot mutatja. A példánknál maradva az „E4” a Metallic készülékkel kompatibilis, 4 darabos csomag

Bízunk benne, hogy Ön is mielőbb az elégedett emmi-dent felhasználók, egyre népesebb csoportjához tartozik! Hiszen tudjuk: Az egészség a szájban kezdődik.