Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
> Kezdőlap >

Top 5 tipp a tökéletes szájápoláshoz

Top 5 tipp a tökéletes szájápoláshoz A szájhigiénia az egyik legalapvetőbb és legfontosabb része mindennapi életünknek. Ehhez elengedhetetlen, hogy a megfelelő lépéseket követve, a megfelelő termékekkel tegyünk szájunk egészségéért. Akik szép és egészséges fogakkal rendelkeznek sokkal boldogabbak és magabiztosabbak, hiszen fogunk állapota hatással van az egészségünkre, megjelenésünkre és közérzetünkre is.

Fogadd szeretettel top 5 tippünket, melyeket a patikatárssal gyűjtöttünk össze és segítségével te is tehetsz a lenyűgöző mosolyért és az egészséges fogakért:

1. Tipp

Ellenőrizzünk plakk festéssel
 

Plakk színezése

 

Létezik egy nagyon jó módszer saját magunk ellenőrzésére.

A plakk festést már évek óta használják a fogorvosi rendelőkben és bizony nagyon feltűnően hívja fel a figyelmet a lerakódásokra.

A fog felszínen lerakódott lepedéket és fogkövet megszínezi egy kis rágótabletta.

Ezáltal láthatóvá válik, hogy hol „rontjuk el” a fogmosást.

Elsőre viccesnek vagy épp ijesztőnek tűnhet, de pánikra semmi ok, egy fogmosással ez gyönyörűen eltüntethető. Azonban, ha fogmosás után is látszik az elszíneződés, egyből láthatóvá válik a hiányosan mosott terület.

Ez a fogszínező tabletta nagyon egyszerűen beszerezhető innen.

 

2. Tipp

Fogmosás megfelelő lépései
 

A fogmosás lépései


A fogmosásról nem lehet eleget beszélni. Már óvodás korunk óta tanítják, hogy mossunk fogat, de sajnos sok felnőttnél még mindig gondot okoz a hiányos tudás.  A jó fogmosás alapja az alaposság és a legfontosabb lépések betartása.

Az első és lefontosabb, amire nem fordítunk kellő figyelmet, a fogaink belső felülete. Érdemes ezzel kezdeni a fogmosást, amíg tart a lelkesedés. Fogínytől indítva seprő mozdulatokkal felfelé tisztítsuk meg őket.

A fogaink elülső felületére nagyobb hangsúlyt fektetünk, hiszen ez az, amit mindenki lát, ha mosolygunk és ki ne szeretne mosolyogni?! 

Haladjunk egyik oldalról a másikra, először alul, aztán felül, kicsi, körkörös mozdulatokkal, a fogínyt is érintve.

Végezetül fogaink rágófelületét kell megmosnunk, így az oldalsó felületekről felhordott szennyeződéseket is el tudjuk távolítani, illetve a barázdákba rakódott ételmaradéktól is megszabadulhatunk.

Ha nagyon alaposak szeretnénk lenni, nyelvünket is megmoshatjuk, hiszen itt is rengeteg lepedék rakódik le.

Ezen lépések betartásával tudunk a legtöbbet tenni fogaink épségéért.

 

3. Tipp

A fogmosás nem ér véget a fogkefénél és a fogkrémnél
 

Fogselyem használata


Nem elhanyagolható a megfelelő fogkefe és fogkrém választása, melyeknél a legújabb ultrahangos technológia is egyre elterjedtebb.

Fogmosás után azonban, kiemelkedően fontos a fogselyem és a fogköztisztító használata. Ezek ugyanis segítik a fogíny alatti ételmaradékok lerakódását, megelőzve a fogkő kialakulását.

Az ultrahangos fogkefék itt találhatók.

 

4. Tipp

Rendszeres fogászati vizsgálatok
 

Bármennyire is vigyázunk fogaink egészségére, létfontosságú, hogy rendszeresen járjunk fogorvoshoz. Nagyon sokat fejlődött az orvostudomány ezen része is, így mondhatjuk, hogy már nem kell tartanunk egy-egy fogászati kezeléstől. Fél-egy évente érdemes ellátogatni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van odabent, vagy ha mégse, akkor még idejében kezelve legyen a probléma és megmentve a fog.

 

5. Tipp

Rossz szokások mellőzése és megelőzés
 

Rossz szokások ártanak a fogaknak


Ha a szájhigiéniáról beszélünk az előzőekben említetteken kívül a megelőzésnek is kiemelkedő szerepe van.

Tudjuk, hogy a savas dolgok, rombolják a fogzománcot így, ha tehetjük kerüljük a kávé és szénsavas üdítők fogyasztását. Emellett pedig a fogak egyik legnagyobb mumusa a dohányzás és az édességek.

A legjobb, ha mérsékeljük ezen termékek fogyasztását, de tudom jól, hogy csoki és kávé nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Ezért már rengeteg nagyon jó módszer és termék van fogaink fehérítésére és jó állapotának megtartására. Az ultrahangos fogkefe mellé ultrahangos fogkrém is jár, melyet itt találsz.