Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
> Kezdőlap >

Emmi®-dent - A fogmosás forradalma

Emmi®-dent - A fogmosás forradalma Sokszor hallhatunk szépen csengő szlogeneket, amik legtöbbször valamilyen új találmány vagy technológiai újítás ütik fel a fejüket a médiában. Sajnos ezek a felfedezések gyakran nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, de szerencsére a tudományosan megalapozott és kutatásokkal alátámasztott eljárások azért elérik céljukat. Ide sorolható az emmi®-dent készülékek ultrahangos technológiája is!

Írásunkban egy olyan eszközről lesz szó, amely immár több mint 20 évvel ezelőtt, teljesen a feje tetejére állította a fogmosásról alkotott képet. Az emmi-dent ultrahangos fogkefék igazi forradalmat hoztak a szájhigiénia világába.


Mi is az emmi®-dent ultrahangos fogkefe?

 

Sok fogkefével találkozhatunk a boltok polcain, melyek mind-mind a mechanikus (dörzsöléssel történő) ún. makro-tisztítás alapelveit követik, ám az emmi-dent fogkeféje szakított ezzel a hagyománnyal. Ezek a készülékek úgy lettek kialakítva, hogy súrolás nélkül is képesek legyenek a tökéletes tisztításra.

Az ultrahangos technológia lényege, hogy a lepedék eltávolítása mellett, a szájban található baktériumokat is tökéletesen el tudja távolítani, ráadásul a megfelelő fogkrém használatával kiváló fogfehérítés is elérhető vele.


Mi az előnye a többi fogmosási lehetőséggel szemben

 

A hagyományos fogkefék kezünk által irányított mozgások során, mechanikus úton távolítják el a szennyeződéseket. (Sikáljuk a fogainkat.) Ezzel az az egyik probléma, hogy a nehezen elérhető fogközöket és fogínytasakokat egyáltalán nem, vagy csak részben tudjuk megtisztítani.

Ennél valamivel jobb megoldást nyújtanak az alacsony rezgésszámmal dolgozó, hagyományos elektromos fogkefék, amelyek a kézi mozgás sokszorosát képesek elérni másodpercenként, így hatékonyabbá téve a tisztítást. (A nehezen hozzáférhető helyek így is problémát jelentenek.)

Sajnos mindkét eljárás esetén elmondható, hogy a fogzománc és az íny olyan mechanikai behatásnak van kitéve, amely hosszú távon sérüléseket és fogérzékenységet okoz. (Csak egyetlen példaként említjük meg, a nem megfelelő irányú, erőteljes dörzsöléssel, a visszahúzódó fogíny által szabadon hagyott fognyakak elsikálását. Az eredmény: a fognyakakon található fogzománc elvékonyodik, a fog érzékennyé válik, romlásnak indul.)

Az emmi-dent ultrahangos fogkefe ezzel szemben a mechanikai behatás nélkül, az ultrahang tisztító erejével a legelérhetetlenebb helyekről is képes száműzni a szennyeződéseket és a baktériumokat. Sőt! Preventív és gyógyító hatása is van, így meglévő gyulladásokat és fogínyérzékenységet is pár nap alatt képes teljesen megszűntetni.


Milyen fogkrémet érdemes használni az ultrahangos fogkefével?

 

Az ígért és elvárt hatás eléréséhez, speciális fogkrém használata szükséges. A fogkefefejben generált ultrahang hullámok a fej sörtéin keresztül eljutnak a fogkrémbe, amelyben mikorbunorékok milliói képződnek, ezek a fogközök, repedések és fogínytasakok legmélyére is elérnek. Ezek a mikrobuborékok olyan gyengéd tisztítást tesznek lehetővé, amilyet semmilyen más fogtisztítási eljárás nem képes nyújtani. Részletek ITT!